Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kuroshitsuji

2011.12.17

  A Kuroshitsujit a legtöbben a Mondo 2011.12. havi számában ismeték meg a legtöbben tudom, hogy nagyon sok dolgot megismertetek már róla!

Én nektek csak ajánlani tudom! Ha nyomon szeretnétek követni Ciel és Sebastian kalandjait azt az India videómegosztó oldalon tekinthetitek meg!

Röviden erről szól:
 

Azt hiszem még az elején ki kell jelentenem, hogy oda meg vissza vagyok a XIX. századért. Ha meghallom, hogy egy film, sorozat, könyv, anime, manga vagy akármi ebben a korszakban játszódik, azt nekem látnom kell. Épp ezért, amikor olvastam erről a mangáról a Mondóban, rögtön felkerült a “must read” cuccok közé… amit nem is bánok.

A történet egy nemesi “család” körül zajlik: Ciel Phantomhive, a ház 12 éves feje, aki szülei tragikus halála után Anglia legnevesebb játékgyárát örökli és vezeti. A házban dolgozik Maylene, a kissé vaksi szobalány, Finni, az aranyos, ám elég béna kertész, Bard, a szakács, aki általában szénné égeti az ételek nagy részét, Tanaka, a kissé szenilis gondnok, valamint Ciel hű komornyikja, Sebastian. Sebastian maga a tökély: bármit meg tud csinálni (ő hozza helyre mindig azt, amit a többiek elrontanak), ért a harcművészetekhez, tökéletes a modora. Ám létezhet ennyire tökéletes ember? A válasz nem, hisz Sebastian egy démon.

Persze ennyiben nem merül ki a történet. Feltűnnek új szereplők, ellenségek, valamint folyamatosan fény derül Ciel múltjára és hogy mi köti őt Sebastianhoz.

A manga műfaja elég vegyes: komédia, horror, misztikum… és ezeket remekül vegyíti. Erre nagyon jó példa a történet első fontosabb része, a 6. fejezetben kezdődő “Hasfelmetsző Jack” arc (nagyon örültem, hogy a mangaka beleépítette ezt a történetet a sztoriba :D ).

A manga Toboso Yana tollából származik, akinek ez az első komolyabb munkája (előtte még volt az egy kötetes Rust Blaster, valamint Yanao Rock néven adott ki egy rövid yaoi sztorikat magába foglaló kötetet, a Glamorous Lipt). Mindenesetre itt megjegyezném, hogy a Kuroshitsuji NEM yaoi, mert sokan annak nézik első látásra… de nincs benne semmi ilyesmi.

A rajzolás nagyon szép és részletes. Szerintem nem is kell mondanom, hogy Sebastian rögtön első lenne a bishi listámon, ha létezne ilyen :D . A szereplők nagyon szerethetőek, bár eleinte féltem, hogy Ciel valami utálnivaló kölyök lesz, de szerencsére nem lett igazam, a cinikus viselkedése kifejezetten szeretnivaló, valamint néha azért látszik, hogy még gyerek és nagyon is szenved a múltban történt tragédia miatt.

El is kezdtem fordítani ezt a mangát, pedig alapjáraton lusta vagyok, de ezt annyira megszerettem, hogy muszáj volt^^. manga.hu-n megtalálhatja az, aki szeretné^^.

Mindenkinek ajánlom… a lányoknak mondanom se kell, hogy miért, viszont az akciójelenetek annyira jók, hogy szvsz még a fiúknak is simán tetszhet.

Valamint egy kis megjegyzést: októberben indul az anime. Nagyon várom, viszont a képeket elnézve, Sebastian olyan másnak tűnik. Olyan gonoszkás az arca, míg a mangában van benne valami kedves, néha cinikus. Valószínűleg a szemét rajzolták kicsit másképp, mindenesetre remélem nem rontják el és benne lesznek a kis aranyos jelenetei is. Mondjuk az első trailerből még nem derült kis túl sok dolog, szóval gondolom azért vették azt egy kicsit komolyabbra^^. Trailer.

Ajánlott linkek:
Kuroshitsuji community
ANN anime, manga
Devil’s food cake
 
Értékelés: 10/10, nagyon megszerettem

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< December / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 50072
Hónap: 736
Nap: 16