Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Inazuma Eleven

2012.08.06

 Endou egy fiatal focista, iskolája foci klubjának elnöke. A klubbal mindössze egy gond van: a 7 tagból és egy lányból álló csapat nem léphet pályára, ugyanis nincs meg a teljes csapathoz kellő 11 fő. Endou (aki egyébként kapus poszton játszik) azonban még így is próbálja összetartani a klubot és játékra bírni annak semmittevő tagjait. Ők azonban nem akarnak belemenni a hét-tagos csapat dologba, így Endou ha idegesen is, de aznapra békén hagyja a társait. Délután a parkban viszont meglát egy idegen fiút, aki egy nagyon jó célzással megment egy kisgyermeket egy erősen megrúgott focilabdától. Endou abban a pillanatban észreveszi, hogy a fehér hajú, csendes fiú nagyon jól tud focizni.

Másnap Endou osztályába új tanuló érkezik, Gouenji Shuuya, aki nem más, mint a fehér hajú srác, akivel Endou az ezt megelőző napon találkozott. A fiú könyörög Shuuyának, hogy az csatlakozzon a foci klubhoz, de Shuuya azzal az ürüggyel, hogy már befejezte a focit, lekoptatja Endout.

Eközben az iskola igazgatója elkényeztetett, focit kevéssé kedvelő lánya kérésére be akarja zárni a klubot pont a kicsi létszám miatt. Egy utolsó esélyt ad Endounak: össze kell kovácsolnia egy teljes csapatot, hogy megvívjanak a Teikoku Akadémia csapatával, amely a legfélelmesebb és legkegyetlenebb csapatként ismert klub. Ám amikor Endou elmeséli a dolgot a klubtagoknak, azok megrémülnek és nem akarják bevállalni a mérkőzést, ezért a fiú különböző sportklubokból kezd el tagokat toborozni, nem sok sikerrel. Végül ha egymaga is, de Endou elkezd edzeni a nagy mérkőzésre. Szerencséjére a klubtagok idővel rájönnek, hogy Endounak igaza van és vele együtt edzenek. Végül a meccs napjára összegyűlik elég tag, hogy megvívjanak a Teikokuval.

A Teikoku azonban nem ismeri a valódi fair playt és durvábbnál durvábban lökik fel Endou csapatának tagjait és olyan erővel képesek kapura lőni, hogy Endou eleinte hiába próbálkozik, nem tudja kivédi a rúgásokat. A második félidőben azonban főhősünk mindent belead és sikerül kivédenie egy lövést, ugyanis kiderül, hogy birtokolja a Nagy Kéz nevű különleges képességet, amely egy legendás erő a foci világában. A meccset becsület szempontjából Endouék nyerik, ám a Teikoku és főként annak csapatkapitánya, Kidou szemet vet a technikára, amelyről minél többet meg akarnak tudni. Tehát annyi biztos, hogy Endouék nem most látták őket utoljára...

Nagyon jó kis anime, amely az azonos című manga alapján készült, és csináltak belőle Nintendo játékot is. A grafika hozza a 2008-as év színvonalát. A zenék közül talán az opening az, ami nekem annyira nem jött be, az ending viszont nagyon jó és a háttérzenék is elfogadhatóak. Az sorozatban természetesen vannak női szereplők is, de ők csak később kapnak nagyobb hangsúlyt. Az animében megtalálhatóak a sci-fi elemei is, például az első részben a Teikoku egyik győzelmét mutatják meg, amely látszólag az űrben játszódik. Természetesen a Nagy Kéz és a legtöbb csel és rúgás természetfelettiségre utal. A lányokat ne ijessze el a foci (én pl. imádom ezt a nagyszerű sportot), tessék legalább belenézni ebbe az animébe. Megjegyzésként: az animében Shuuya a tipikus fangirl-kedvenc karakter (nekem is ő a kedvencem), Endou seiyuu-ja pedig Junko Takeuchi, aki Naruto hangját is adja egyben.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Május / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 43973
Hónap: 573
Nap: 40